Ricci Scheldwacht

Ricci Scheldwacht

Sinds zijn studie Nederlandse taal- en letterkunde werkt Ricci Scheldwacht (1965) als journalist. Hij was redacteur bij HP/De Tijd en schrijft voor het Indisch maandblad Moesson. Daarnaast geeft hij inleidingen aan het publiek bij het Nationale Toneel. In 2014 verscheen zijn boek Echte hockeyers douchen niet.

Mogelijkheden

 

Ricci Scheldwacht is een diverse spreker; hij geeft lezingen over de Indische cultuur, sport, journalistiek en film en theater. Een veelzijdig journalist met vele verhalen. Vanwege zijn journalistieke ervaring is hij ook heel geschikt als interviewer of dagvoorzitter.

Vraag informatie aan
Echte hockeyers douchen niet

In 1998 vond in het voetbalstadion van FC Utrecht het WK hockey plaats. Sindsdien steeg het aantal hockeyers in Nederland spectaculair. Ricci Scheldwacht ging op zoek naar het verhaal achter deze opmerkelijke groei en ontdekte een wereld met eigen waarden, gebruiken en tradities, waar iedereen elkaar kent. Maar deze wereld is sterk in beweging. Want de groei gaat gepaard met nieuwkomers zonder hockeyachtergrond. Hoe verhouden deze nieuwelingen zich tot de oude traditionele garde? Is hockey op weg een brede volkssport te worden? Of blijft het een old boys network?

Voor Echte hockeyers douchen niet dook Scheldwacht in deze fascinerende sportwereld en sprak hij met hockeygrootheden, met de sporters én de bobo’s.