Joke Linders

Joke Linders

Joke Linders (1943), biograaf, criticus, docent en consulent jeugdliteratuur, promoveerde in 1999 op het schrijverschap van Annie M.G. Schmidt. De meest gezongen kinderliedjes bracht zij bijeen in Liedjes met een hoepeltje erom. Haar kennis van en liefde voor jeugdliteratuur legde zij vast in onder meer Het ABC van de jeugdliteratuurTrage post voor Anna Johanna en Daar staat het. Beeld voor beeld door Nederland.

mogelijkheden

Annie M.G. Schmidt: wie kent haar niet? Het is misschien wel Nederlands grootste, leukste en beste schrijver, met een gigantisch en indrukwekkend oeuvre. Joke Linders kent het werk van Annie M.G. Schmidt als geen ander en geeft daar prachtige lezingen over. Daarnaast kan ze uitstekend vertellen over kinder- en jeugdliteratuur en biografieën en is ze te boeken voor leesclubbezoeken en literaire avonden. Maar als u naar iets écht bijzonders op zoek bent, boek dan een Annie M.G.-meezingavond: succes gegarandeerd!

Vraag informatie aan
Het ABC van Annie MG

Annie M.G. Schmidt is een van de weinige auteurs van wie alle naoorlogse generaties wel een boek hebben gelezen, een liedje kennen, een toneelstuk, televisieserie of film hebben gezien. Elke Nederlander kent Minoes, Pluk, Jip en Janneke, Dikkertje Dap en Zuster Clivia. Maar wie is Annie M.G. Schmidt?

Langs de letters van het alfabet – van de A van Abeltje tot de Z van Ziezo – wordt de lezer ingewijd in leven en werk van deze tegendraadse taalkoningin. Haar taalgebruik, de beestenboel, de helden en heldinnen uit haar werk, de bibliothecaresse, Het Parool, de plaatsen waar zij woonde en haar recalcitrantie – het wordt allemaal op speelse, vrolijk stemmende en soms onthullende wijze in dit ABC uit de doeken gedaan. Het ABC van Annie MG is een kleurrijk boek dat tot ieders verbeelding spreekt.